Web Analytics

Peste 40 de turiști cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la restaurantul unui hotel din Băile Felix

de | 26.07.2023 15:14 | Actualitate, Home

Peste 40 de turişti cazaţi la un hotel din Băile Felix au chemat ambulanța după ce au avut simptome de toxiinfecţie alimentară. Aceştia s-au trezit în miez de noapte cu dureri insuportabile de stomac, vărsături şi febră, simptome specifice enterocolitei. Mai mulți medici s-au deplasat la fața locului, iar turiștii au fost consultați chiar la recepție. Inspectorii DSP au dat o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar bucătăria hotelului a fost închisă.

Citește și: Furtună pe Transalpina. O femeie a murit după ce un copac a căzut peste mașină


,,În jurul orei 01.00, azi-noapte, mai multe persoane au acuzat vărsături şi diaree, stare generală alterată, câţiva dintre ei şi cu febră, după cum mi-a comunicat personalul trimis la faţa locului. Ancheta este în derulare. Au fost prelevate probe din mesele oferite ieri la amiază şi aseară şi aşteptăm rezultatele. S-au luat şi probe de la pacienţi. Bolnavii au fost verificaţi de medicii Serviciului de Ambulanţă şi li s-a prescris tratament. Starea lor e mai mai bună. Doar doi au fost trimişi la spital”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Daniela Rahotă.
În hotel sunt cazaţi momentan aproape 400 de turişti, veniţi cu bilete de tratament. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili din ce cauză s-au îmbolnăvit turiştii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *