Web Analytics

Peste 40 de artişti au întreţinut atmosfera la Festivalul Ţuicii de la Coşeşti

de | 13.06.2013 18:23 | Actualitate

Valea Păcurarului din localitatea Coșești a fost luată cu asalt de cetățenii din comună și nu numai cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Țuicii, o deja cunoscută sărbătoare națională. Programul artistic de excepție, meșterii olari sau meșterii dogari care au încântat audiența cu standurile lor, grătarele care au sfârâit până târziu în noapte au fost doar câteva dintre ingredientele unei sărbători speciale.

„Am premiat un cuplu care a împlinit 75 de ani de căsătorie”

După cum ne-a declarat primărița Elisaveta Tudose, „la acest festival nu a fost vorba numai de țuică, ci și de meșterii noștrii de la Cosești care s-au întrecut în ale olăritului, dogăritului și artizanatului în general. Vreau să vă spun că la Coșești se practică aproape toate meseriile și asta pentru că avem niște oameni pur și simplu cu mâini măiastre. Am considerat de cuviință că noi, autoritățile locale trebuie cumva să-i cinstim pe acești oameni, să uite în această zi de toate problemele cotidiene. Festivalul Țuicii de la Coșești este o sărbătoare mare pentru noi toți, o sărbătoare de acum națională. Evenimentul a început cu acordarea de diplome pentru 10 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și vreau să vă spun că în acest an am avut chiar ceva inedit și mă refer la faptul că am putut premia un cuplu care a împlinit 75 de ani de căsătorie, domnul Pechi Ion și doamna Pechi Olimpia, care au 102 și respectiv 95 de ani. De asemenea, am mai premiat și o vârstnică care a împlinit 99 de ani. În ceea ce privește programul artistic vreau să menționez că pe parcursul întregii zile peste 40 de artiști au întreținut atmosfera și aș vrea să menționez recitalurile susținute de Doina Argeșului, Ansamblul Folcloric Dorul, de către Cristina Turcu Preda, Nineta Popa, Daniela Cernea sau Gheorghe Gheorghe”.
De remarcat, printre invitați prezența la eveniment a lui Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului, a viceprimarului Cornel Ionică, a fostului ministru al Sportului, Georgiu Gingăraș, a deputaților PSD Simona Bucura Oprescu și Radu Vasilică, a deputatului Mihai Deaconu de la PPDD, a directorului Teatrului Al. Davila, Sevastian Tudor, a directorului Muzeului Județean, Spiridon Cristocea, a chestorului Ion Stoica sau a lui Cornel Lazăr, președintele PC Argeș.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii