Web Analytics

Peste 300 de jandarmi, la datorie în mini-vacanța de Sf. Maria

de | 12.08.2022 15:32 | Actualitate, Home

În perioada 12-15 august a.c., peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș vor acționa independent precum și în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pe raza județului Argeș, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada menționată, jandarmii argeșeni vor avea în vedere desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor cultural-artistice ce vor fi organizate în zona de competență, dintre care amintim:

– Zilele Municipiului Curtea de Argeș;

– Campionatul Balcanic de volei feminin U19 în orașul Mioveni;

– Festivalul StoneBird din comuna Corbi;

– Gala Muzicii ușoare românești, în municipiul Câmpulung

O atenție deosebită va fi acordată și manifestărilor religioase prilejuite de prăznuirea Adormirii Maicii Domnului. Bisericile, mănăstirile și zonele adiacente acestora vor înregistra o prezență crescută a credincioșilor, ocazie cu care jandarmii vor veghea la buna desfășurare a acestor manifestări.

De asemenea, în comunele argeșene Izvoru, Dârmănești, Vlădești, Uda și Poienarii de Muscel vor avea loc Târguri anuale tradiționale de Sf. Maria pe care jandarmii argeșeni le vor avea în atenție.

Celor care vor alege zona montană a județului nostru ca punct de relaxare în această mini-vacanță, le recomandăm să se informeze în prealabil despre starea vremii, să se echipeze corespunzător, să evite contactul cu animalele sălbatice și să nu le hrănească sau să le fotografieze. Aproximativ 20 de jandarmi montani se vor afla la datorie pe traseele montane, în acest weekend, pregătiți să intervină în caz de nevoie.

“Recomandăm cetățenilor care vor participa manifestările cultural-artistice sau religioase să evite implicarea în activități sau acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să respecte recomandările forțelor de ordine, dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție, să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau să apeleze numărul unic de urgență „112”.

În speranța unui sfârșit de săptămână reușit împreună, Jandarmeria Argeș urează “La mulți ani” celor care poartă numele Sfintei Maria și distracție în siguranță tuturor.”, transmit jandarmii. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole