Web Analytics

Peste 300 de abateri la regimul rutier pe A1 București-Pitești într-o singură zi

de | 8.10.2021 18:57 | Actualitate

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

În privința acțiunii polițiștilor rutieri pe Autostrada A1, desfășurată în ziua de 7 octombrie a.c., în intervalul 10:00-16:00, de reținut că au fost constatate, în total, peste 300 de abateri.

La punctul de verificări de la km. 110, pe sensul spre Pitești, alături de polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1, au participat polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Dâmbovița, precum și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – Registrului Auto Român și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

În afară de acest punct, polițiștii au acționat și la km. 36, pe sensul către București, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, Giurgiu și Brigada Rutieră București, în total, la acțiune, luând parte 40 de polițiști rutieri.

 

Citește și Coronavirus. 13.854 de cazuri nou confirmate și peste 300 de decese

 

Din totalul celor peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate în cadrul acțiunii, la punctul de la km. 110 au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale, aproape toate la regimul rutier, acestea având o valoare de aproape 95.000 de lei, fiind reținute două permise de conducere (ambele pentru abateri privind viteza) și retrase 8 certificate de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, 102 au fost ca urmare a abaterilor privind viteza, 18 ca urmare a unor defecțiuni tehnice, 15 ca urmare a neutilizării luminilor, 12 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță, dar și 3 sancțiuni aplicate conform legislației specifice privind transportaturii rutieri profesioniști, din care două sancțiuni la HG 69/2012 și una la OG 37/2007.

Polițiștii rutieri, care acționau la km. 110 al Autostrăzii, au mai reținut un permis de conducere, în jurul orei 14:00, când un tânăr de 19 ani, din Câmpulung, a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 176 km/h, în timp ce se deplasa pe Autostrada A1, sensul spre Pitești, cu un autoturism.

Având în vedere că acesta avea mai puțin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere, abaterea se încadrează la depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h față de sectorul de drum unde a fost constatată, astfel că tânărului i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii