Web Analytics

Peste 30.000 de participanți la prima ediție. Analogue Festival, cel mai mare festival din regiune

de | 5.09.2022 19:32 | Actualitate, Cultură, Home

Analogue Festival a reușit chiar de la prima ediție, desfășurată între 2 și 4 septembrie, în peisajul spectaculos al Platoului Făget, din Mioveni (județul Argeș), să atragă un public foarte numeros. Peste 30.000 de participanți din regiune, dar și din alte județe ale țării, au venit la festival și s-au bucurat de un line-up de excepție dar și de multele activități care, împreună cu organizarea foarte bună, au animat locul de desfășurare și l-au transformat în cel mai apreciat festival din regiunea central-sudică a țării.

Citește și: ONU: 5 septembrie – Astăzi este marcată ziua internațională a carității

20 de trupe și artiști de top au susținut concerte la Analogue, printre care Asaf Avidan, Jessie Ware, JP Cooper, Subcarpați, BUG Mafia sau Zdob și Zdub. Dincolo de concertele reușite și de atmosfera extraordinară de la fața locului, festivalul a fost o reală bucurie pentru participanți, un motiv de mândrie că există acum un astfel de eveniment în regiune, un indiciu clar pentru organizatori ca era un eveniment așteptat, necesar și la momentul potrivit.

Dat fiind succesul primei ediții, organizatorii, Centrul Cultural Mioveni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Mioveni, au anunțat că doresc să continue acest proiect și că au început pregătirile pentru o nouă ediție în 2023, la o dată care va fi anunțată în curând.

Pe parcursul celor trei zile de desfășurare, Analogue Festival a prezentat trei scene de muzică live și petreceri cu DJs, dar și multe activități în aer liber, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la silent disco, degustări de vinuri, ateliere de creație și multe altele. 11 vendori de food & drinks au completat oferta festivalului.

Ne-am dorit chiar de la această primă ediție a Analogue Festival să le oferim participanților o experiență diferită, nu doar din punct de vedere muzical, ci și ca îndemn al nostru: Escape into reality. Ne bucurăm că, în ciuda vremii mai neprietenoase, oamenii au venit în număr foarte mare, s-au distrat, au dansat și s-au bucurat de toate activitățile pregătite pentru ei. Suntem fericiți că pe scenele noastre au urcat artiști de top, internaționali și români, care au oferit show-uri memorabile, exact cum am văzut și la alte festivaluri mari din țară. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă transformarea unui vis în realitate: sponsorilor și partenerilor noștri, autorităților și forțelor de ordine, echipei de organizare, artiștilor si, mai ales, publicului care a crezut în noi. Pentru la anul pregătim și mai multe surprize și experiențe extraordinare”, a declarat Alin Călinescu, managerul Analogue Festival.

Pe Main Stage au avut loc, în cele trei zile, concerte de genuri muzicale diferite: indie, electronic dance music, disco, folk-rock, pop, soul, etno-rock, folclor underground, dub-reggae, hip-hop și trap.

Pe scenă au urcat headlinerii Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba, Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza Kolektiv, Rudimental DJ și Subcarpați. Pe lângă aceștia, au mai cântat și Bruja. Catalina Cara, Deliric x Silent Strike, El Nino, Golan, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, Nane, The Motans, TM Grove & Maria Hojda și Zdob si Zdub.

Citește și: „Proconsul simfonic”, în premieră la Filarmonica Pitești

Pe parcursul festivalului, cei care au dorit au putut să vadă festivalul și de sus, din balonul cu aer cald amplasat chiar pe Platoul Făget. Cea de-a doua scenă a festivalului a fost dedicată tinerilor artiști, din zona de muzică indie/pop/rock, hip-hop sau muzică electronică, care au avut un spațiu dedicat în cadrul festivalului. Au urcat pe scenă 11 debutanţi, trupe, soliști, performeri și DJs amatori.

Scena Radio ZU a fost, de asemenea, în atenția tinerilor care au petrecut în număr mare până noaptea târziu, pe ritmurile evergreenurilor de la #MuzicaAia.

Cronica unui festival de succes
Ziua 1 (vineri, 2 septembrie)
10.000 de persoane din regiune, dar și din alte județe ale țării, au venit la Analogue Festival, în prima zi a primei ediții. Chiar dacă a plouat aproape întreaga zi, participanții s-au bucurat de concertele și de activitățile pe care le-au putut face la fața locului.

Citește și: Începe noul an școlar. 35% din elevi nu au rechizite din cauza sărăciei 

Pe scena principală a fost o seară hip-hop & trap de zile mari, unde au cântat Bruja, El Nino, Nane, Deliric & Silent Strike cu Muse Quartet. Tataee, Caddy și Uzzi de la B.U.G. Mafia au încălzit atmosfera până târziu în noapte cu un show excepțional care nu a fost împiedicat de ploaie, urmați de acordurile de electric party de la Rudimental DJ.

Ziua 2 (sâmbătă, 3 septembrie)
Dragi prieteni, pandemia și războiul ne-au despărțit, dar ne bucurăm că ne-am regăsit la Analogue!“ le-au transmis artiștii de la Zdob și Zdub miilor de entuziaști care au dansat în fața scenei. Concertele de sâmbătă au fost deschise de Catalina Cara, urmată de Moonlight Breakfast, Zdob și Zdub, Subcarpaţi și de balcanicii de la Dubioza Kolektiv.
Este mereu distractiv pentru noi să împărțim scena cu prietenii noștri de la Subcarpați, dar de data asta a fost și mai frumos, în fața unui public uimitor care nu a fost deranjat de vremea rece și care a cântat și a dansat cu noi tot spectacolul. Vă salutăm și ne cerem scuze pentru toți pantofii și cizmele distruse!” au declarat cei de la Dubioza Kolektiv.
Britanicii de la Morcheeba au încheiat seara cu un spectacol plin de sensibilitate și emoție, Skye impresionȃnd publicul cu vocea sa puternică și cu prezența scenică hipnotizantă. Organizatorii au estimat o participare a peste 10.000 de oameni în cea de-a doua zi a festivalului.

Ziua 3 (duminică, 4 septembrie)
Duminică au fost 7 concerte pe Main Stage, începând cu TM Groove & Maria Hojda, urmați de The Motans, Irina Rimes și Golan. Mai apoi au intrat pe scenă israelianul Asaf Avidan și britanicii JP Cooper și Jessie Ware, cu show-uri care au întrecut toate așteptările. Energicul Asaf Avidan a avut un show plin de emoție, a coborât în public, a interacționat cu fanii și a mărturisit că de fiecare dată când cântă în România se simte foarte bine, nu doar pentru că strămoșii săi au fost români, ci pentru că energia pe care o simte din partea publicului e specială. La auzul celebrei “One Day / Reckoning Song”, publicul a izbucnit în urale si a cântat toate versurile alături de artist.

Citește și: Studenți UPIT, premiați la Festivalul de Teatru de la Constanța 

Piesele “She’s on my mind” și “Perfect Strangers” ale lui JP Cooper i-au determinat pe toți cei prezenți să cânte împreună cu artistul și să danseze. Ultimul concert al festivalului a fost cel al lui Jesse Ware care, împreună cu dansatorii și acompaniatorii săi de excepție, au ridicat la maximum nivelul energiei publicului pe ritmuri de disco și dance. Peste 10.000 de participanți au fost și în a treia zi de festival.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *