Web Analytics

Începe noul an școlar. 35% din elevi nu au rechizite din cauza sărăciei 

de | 4.09.2022 18:11 | Actualitate, Cultură, Home

Luni, 5 Septembrie, aproape 3 milioane de elevi și preșcolari încep noul an școlar. Potrivit România Acutalități, 35% din elevi nu au rechizite din cauza sărăciei, profesorii semnalează că programa școlară e prea încărcată, iar în unitățile de învățământ încă sunt situații nerezolvate. Lucrările de reabilitare nu sunt finalizate ori avizele de funcționare lipsesc. 

Citește și: Cătălina Dumitașcu: ”Aproximativ 88.000 de elevi încep luni școala în Argeș”

Tot România Actualități scrie că majoritatea profesorilor și copiilor și-ar dori ca autoritățile să introducă un program de masă caldă, cu ore de recuperare în toate școlile vulnerabile. Spun că un astfel de pachet de servicii ar ajuta la prevenirea și combaterea abandonului școlar.

Citește și: Trei elevi români au câștigat Olimpiada Mondială de Roboți din America

De asemenea, potrivit unui sondaj al Organizației World Vision aproape jumătate dintre părinții care au copiii în clasele a V-a, a VIII- a, spun că le este greu să îi ajute cu lecțiile la Matematică, iar unuia din cinci părinți îi este greu să ofere sprijin copilului său și la Limba română. De altfel, unul din doi profesori a spus că este descurajat de neimplicarea părinților în educația copiilor. Două treimi dintre profesori consideră că programa școlară este încărcată sau nu este adaptată nevoilor actuale ale copiilor. 65% din profesori spun că este nevoie de mai mulți bani pentru laboratoarele școlare și pentru spațiile dedicate activităților sportive, iar majoritatea copiilor consultați consideră că printre prioritățile din învățământ ar trebui să se găsească digitalizarea educației și masa caldă pentru toți elevii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *