Peste 250 de poliţişti argeșeni vor acţiona în minivacanța de Revelion

de | 29.12.2018 15:06 | Actualitate

 

Peste 250 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în minivacanța prilejuită de trecerea în noul an, pentru ca argeșenii să petreacă în linişte şi siguranţă. În caz de nevoie, apelați la Serviciul 112 sau adresați-vă celui mai apropiat polițist, informează IPJ Argeș.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș sunt la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada 28 decembrie a.c.- 2 ianuarie 2019, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Astfel, folosind în medie, zilnic peste 100 de autospeciale, 251 de polițiști vor acționa în teren. 168 dintre aceștia sunt de la structurile de ordine publică, 54 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. În acest context vor fi amplasate zilnic în trafic, în medie 8 aparate radar.

Pe toată durata sărbătorilor de iarnă, polițiștii vor desfășura activități în domeniul menținerii și asigurării ordinii publice, prevenirii violenței stradale, al siguranței rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice.

Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice vor acţiona, împreună cu alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

De asemenea, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, poliţiştii vor spori controalele desfăşurate la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unităţile bancare, în hipermarketuri și centre comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii