Web Analytics
scris vineri, 07.10.2022

Sute de oameni stau deja la coadă pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Cel mai mare pelerinaj ortodox de la noi, cel al Sfintei Parascheva, începe oficial sâmbătă, în Iași, dar cozile au început să se formeze deja de câteva zile. Primul pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva fără restricții sanitare, după doi ani de pandemie, se anunță unul de proporții. 300.000 de oameni sunt așteptați să treacă pe la raclă, iar unii au venit încă de la începutul săptămânii, deși sărbătorea Sfintei este abia pe 14 octombrie.

Sute de oameni stau deja la coadă pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Citește și: Bebe Cotimanis, despre poetul Florian Silișteanu: ”E un paratrăsnet al dezastrelor noastre”


Mâine dimineață, racla va fi așezată în baldachinul decorat cu flori din curtea bisericii. „Pe 8 octombrie începând cu ora 6.00 va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei”, au spus reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
Potrivit tradiției, de Sfânta Parascheva credincioșii nu trebuie să muncească sau să facă treburi în gospodărie. Se spune că încălcarea acestor tradiții creștine pot aduce boli de ochi și dureri de cap.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *