Web Analytics

Sute de oameni stau deja la coadă pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

de | 7.10.2022 21:57 | Actualitate, Home

Cel mai mare pelerinaj ortodox de la noi, cel al Sfintei Parascheva, începe oficial sâmbătă, în Iași, dar cozile au început să se formeze deja de câteva zile. Primul pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva fără restricții sanitare, după doi ani de pandemie, se anunță unul de proporții. 300.000 de oameni sunt așteptați să treacă pe la raclă, iar unii au venit încă de la începutul săptămânii, deși sărbătorea Sfintei este abia pe 14 octombrie.

Citește și: Bebe Cotimanis, despre poetul Florian Silișteanu: ”E un paratrăsnet al dezastrelor noastre”


Mâine dimineață, racla va fi așezată în baldachinul decorat cu flori din curtea bisericii. „Pe 8 octombrie începând cu ora 6.00 va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei”, au spus reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
Potrivit tradiției, de Sfânta Parascheva credincioșii nu trebuie să muncească sau să facă treburi în gospodărie. Se spune că încălcarea acestor tradiții creștine pot aduce boli de ochi și dureri de cap.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii