Web Analytics

Peste 200 de încălcări ale normelor legale în Argeș în contextul stării de alertă

de | 18.11.2020 17:54 | Actualitate

 

Peste 3.000 de persoane au fost verificate de polițiști şi poliţiştii locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate peste 200 de încălcări ale normelor legale.

Aproape 250 de efective de poliție şi poliţie locală au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 41 de acțiuni punctuale (din care 32 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 7 acțiuni cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, polițişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţii-RAR şi I.S.C.T.R.), fiind vizate respectarea condițiilor de deplasare, atât în mijloacele de transport în comun, cât și pe raza localităților cu incidență crescută a cazurilor de Covid, precum și zonele aglomerate din mediul urban şi rural, zone comerciale, pieţe, restaurante şi terase.

 

Citește și

Incendiu la o casă în comuna Bradu

 

3.147 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea, 2.007 în cadrul acțiunilor punctuale. Au fost vizate în cadrul activităților 163 de locații, dintre care 134 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

În cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat și 392 de autovehicule, din care 111 mijloace de transport în comun. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 217 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 43.500 de lei.

Dintre acestea, 212 de sancţiuni, în valoare de 42.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală (una pentru nerespectarea distanţării fizice), iar 4 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii