Web Analytics

Peste 2.000 de persoane au fost verifcate de polițiștii argeșeni în ultimele 24 de ore

de | 16.11.2020 12:15 | Actualitate

Peste 2.000 de persoane au fost verificate de polițiști şi poliţiştii locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate peste 200 de încălcări ale normelor legale.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, în mijloacele de transport în comun, dar şi pieţe, restaurante şi terase.
Astfel, au fost verificate 150 de locații, dintre care 126 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 501 autovehicule au fost verificate, din care 96 mijloace de transport în comun.

Totodată, au fost organizate 42 de acțiuni punctuale (din care 31 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 9 acțiuni cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, polițişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţi), fiind vizate, în special zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au verificat, în total,  2.615 persoane, dintre care 2.270 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 52.700 de lei.

Dintre acestea, 216 sancţiuni, în valoare de 42.700 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar 16 sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Nu şi-au suspendat activitatea

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Piteşti au constatat faptul că, în Piaţa Ceair din Piteşti, 3 agenţi economici nu respectau măsura suspendării activităţii.
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Piteşti au constatat faptul că în Piaţa Găvana din Piteşti, precum şi la o agenţie de pariuri sportive din zona de competenţă, nu se respectau prevederile legale în vigoare, respectiv măsura suspendării activităţii.
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Activităţi specifice de prevenire

În perioada 14-15.11.2020, politiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au desfăşurat activităţi specifice în vederea menţinerii ordinii publice şi respectarea restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2, cu ocazia unei competiţii automobilistice “Rally Cross”, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în comuna Miceşti.

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii argeșeni recomandă cetăţenilor să conștientizeze importanţa măsurilor restrictive şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, respectând aceste măsuri.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii