Web Analytics
scris vineri, 23.12.2022

Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente

Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ secundar superior cu laboratoare inteligente. Este vorba despre licee, colegii, școlile profesionale, dar și despre palatele și cluburile copiilor, care vor fi dotate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Cererile de finanţare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR în perioada 23 decembrie 2022 – 1 martie 2023.

Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente

Citește și: DNA: Secretar de stat, trimis în instanţă! Recunoaşte că e vinovat

„Alocăm 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” şi materiale educaţionale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, şcoală profesională, precum şi în palatele şi cluburile copiilor”, informează Ministerul Educaţiei.

Citește și: Un autocar plin cu turiști greci a fost strivit de limitatorul de înălțime

Totodată, în cadrul apelului, cel puţin 120 de unităţi de învăţământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, inclusiv cele cu clase de învăţământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscrişi în anul şcolar 2022 – 2023 este de minimum 500, relatează Agerpres.

Citește și: Atac armat în centrul Parisului

În acest caz, finanţarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare): 50% – numărul de elevi (liceal) înscrişi, 25% – media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani, 25% – rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat (din numărul de candidaţi înscrişi) în ultimii 3 ani.

Citește și: Program special în perioada următoare la Târgul de Crăciun Pitești

În cadrul apelului vor fi finanţate următoarele tipuri de activităţi: achiziţionarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale; achiziţionarea de conţinut educaţional, care va acoperi domenii din programa şcolară şi de software/licenţă cu specific educaţional care să asigure distribuirea centralizată, în reţeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive; conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la reţeaua de comunicaţii a unităţii de învăţământ; instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...