Web Analytics

Peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Pitești după ce au fost mușcate de căpușe. Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă

de | 24.06.2021 11:47 | Actualitate

Înțepăturile de căpușe sunt sunt frecvente în această perioadă. Peste 100 de persoane au ajuns în ultimele luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti după ce au fost muşcate de căpuşe, au anunţat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

CITESTE SI MIOVENI: ”Cursa Mașinuțelor”, o întrecere cu mașini mici, conduse de pitici! 

Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă sau a zonelor bine înverzite fără îmbrăcăminte adecvată, care să acopere întreaga suprafaţă corporală (pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă). Este indicat să se inspectaze suprafaţa întregului organism pentru depistarea posibilelor muşcături, dar şi pentru posibila prezenţă a căpuşelor la nivelul tegumentelor.

În situaţia în care este sesizată infestarea cu căpuşă, este necesar să vă deplasaţi la un cabinet medical sau la spital deoarece aici există instrumentarul necesar pentru a se îndepărta adecvat căpuşa, fără a îi rupe capul şi a menţine acolo fracţiuni din aceasta, recomandă medicii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii