Peste 100 de argeșeni au ajuns la spital după masa de 1 mai

de | 2.05.2022 13:16 | Actualitate, Home

Și de 1 mai, argeșenii au mâncat la fel de mult ca în perioada Paștelui, , iar solicitările ca urmare a exceselor alimentare și de alcool nu au lipsit.

Dacă Sărbătorile Pascale au adus în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool, același lucru s-a întâmplat și în weekend.

Citește și:Argeșenii au făcut exces de mâncare și alcool, de Paște. Peste 400 de pacienți au ajuns la Spitalul Județean

149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură. În schimb, duminică, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital. Pe lângă persoanele care au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături, cauzate de alimentația în exces, sau simptome ca urmare a consumului de alcool, dintre cazurile care au mai necesitat îngrijire de urgență amintim: victime din agresiuni – 4 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 3 cazuri, infarct miocardic acut- 1 caz, tromboembolism pulmonar- 2 cazuri, stop cardio-respirator – 1 caz. 44 dintre bolnavii care s-au prezentat întreaga zi la UPU au rămas internați în spital.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed