Web Analytics

Peste 1.800 de locuri la master şi la licenţă la Universitatea Piteşti

de | 26.07.2018 14:10 | Actualitate

În perioada 03-31 iulie/ 01-18 septembrie se fac înscrierile pentru noul an universitar 2018-2019.
Pentru înscrierea la oricare dintre programele de licență este nevoie de: taxa de 100 de lei, un eseu motivațional pentru testarea cunoștințelor și capacității cognitive, un dosar tip mapă, fișă de înscriere (pusă la dispoziția candidaților la admitere), două fotografii tip buletin, diploma de bac în original (cu excepția absolvenților din 2018, care pot aduce o adeverință), foaia matricolă din anii de liceu, certificatul de naștere (original + copie) și aviz medical de la medicul de familie.
Adrian Sămărescu, prorectorul Universității din Pitești, ne-a precizat că ,,admiterea se face centralizat, e a doua ediție în care facem admiterea în corpul central, deci, indiferent de specializarea pe care vrei să o urmezi, găsești totul aici, ca la recepția unui hotel, cu oameni care te îndrumă spre facultățile pe care vrei să le urmezi.”
În comparație cu anul precedent, locurile bugetate au crescut substanțial, astfel încât la licență au fost 800, iar în acest an sunt 930. Cât despre locurile de la master, s-au înregistrat 400 de locuri în 2017 și 930 de locuri în acest an. În acest an, pentru minorități se acordă un număr de 50 de locuri. Studenții din Basarabia reprezintă o mare parte dintre studenții străini care optează pentru diferite specializări ale universității. Cele mai căutate locuri sunt la asistență medicală generală, dar sunt multe oferte care le fac cu ochiul viitorilor studenți. Actoria este unul dintre cele mai recente programe universitare, iar conform rectorului Dumitru Chirleșan (foto), o generație de anul I deja a absolvit această specializare.
Mihaela-Andreea Giulea şi Marian Niţescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole