Web Analytics

Peste 1.000 de femei au beneficiat la Mioveni de examinări gratuite pentru diagnosticarea cancerului de sân

de | 25.10.2017 18:58 | Politica si Administratie

16 01Timp de mai bine de o lună de zile, peste 1.000 de femei au beneficiat de examinări gratuite pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin, prin intermediul unei campanii care s-a desfășurat în orașul Mioveni.

Femeile din Mioveni, dar şi din localităţile limitrofe au beneficiat gratuit, în perioada 11 septembrie – 20 octombrie 2017, de mamografii şi teste Babeş-Papanicolau gratuite. Concret, în această perioadă, au beneficiat de controale medicale gratuite 1.060 de femei, s-au realizat 718 teste Babeş-Papanicolau şi 342 de mamografii.
Campania de Diagnostic Mobil a fost organizată de Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu Roche România, cu sprijinul Primăriei Mioveni şi a Spitalului Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, având ca scop depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin, precum şi informarea populaţiei cu privire la importanţa controalelor medicale periodice.
Pentru ridicarea testelor analizelor, femeile care au făcut testele trebuie să se prezinte la secretariatul Primăriei Mioveni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii