Web Analytics

Pescuit sustenabil: Comisia Europeană face bilanțul politicii comune a UE în domeniul pescuitului

de | 18.06.2020 17:06 | Actualitate, Bani europeni

Comisia europeană a publicat comunicarea sa anuală privind evoluția gestionării stocurilor de pește în UE, care se bazează pe date din 2018. Ediția din acest an, „Către un pescuit mai sustenabil în UE: stadiul actual și orientările pentru 2021”Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, reafirmă angajamentul ferm al Comisiei de a promova pescuitul sustenabil din punct de vedere ecologic și viabil din punct de vedere economic și arată progresele înregistrate de UE în atingerea acestui obiectiv. Statele membre, consiliile consultative, industria pescuitului, organizațiile neguvernamentale și cetățenii interesați sunt invitați să participe la o consultare publică și să își exprime opiniile cu privire la posibilitățile de pescuit pentru 2021. Comisia se va implica și îi va asculta în mod activ în următoarele săptămâni.

Comunicarea din 2020 arată că pescuitul în Atlanticul de Nord-Est a devenit din ce în ce mai sustenabil, având ca rezultat un stoc mai abundent. Performanța economică a flotei UE a continuat să fie foarte bună, cu un profit net de aproximativ 1,4 miliarde EUR și o marjă de profit netă medie de 18 % în 2018. De asemenea, salariile pescarilor au continuat să crească.

În ciuda îmbunătățirilor semnificative, există în continuare provocări. Deși se preconizează că o performanță economică similară va fi confirmată pentru 2019, previziunile pentru 2020 rămân extrem de incerte din cauza impactului crizei provocate de coronavirus. În ceea ce privește Marea Mediterană și Marea Neagră, trebuie să se continue eforturile de conservare ferme, iar în bazinele maritime atlantice, unele stocuri continuă să fie supraexploatate sau rămân în afara limitelor biologice de siguranță. În cel de al doilea an al implementării sale depline, punerea în aplicare a obligației de debarcare rămâne un motiv de îngrijorare. Statele membre trebuie să intensifice punerea în aplicare și controlul respectării obligației de debarcare, în special prin utilizarea unor instrumente de control, cum ar fi sistemele de monitorizare electronică la distanță. Comisia va continua să colaboreze cu Parlamentul European și cu Consiliul pentru a ajunge la un acord cu privire la sistemul revizuit de control al pescuitului, care va facilita utilizarea acestor instrumente.

Context

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii