Web Analytics

Personalitățile premiate la Gala Culturii Argeșene

de | 25.01.2023 12:05 | Actualitate, Cultură, Home

Gala Culturii Argeșene, dedicată personalităților care au avut o contribuție excepțională în viața culturală a județului Argeş în ultimii trei ani, a fost organizată marți, 24 ianuarie, de către Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș.

„Consiliul Județean Argeș susține activitatea culturală de pe întreg județul prin cele cinci instituții subordonate, lucru pe care cred că îl facem destul de bine. În plus, Consiliul  Județean are în implementare proiecte de restaurare, consolidare sau modernizare a infrastructurii tuturor instituțiilor de cultură, de la  Teatrul „Al. Davila” la Teatrul „Aschiuță” care va fi renovat din temelii, iar până la 30 noiembrie trebuie să finalizăm proiectele prinvind restaurarea și consolidarea Cetății Poienari, Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” și Muzeului Județean Argeș. Este clar că una dintre componentele de bază ale activității culturale este și aceea de a promova imaginea județului Argeș, lucru pe care instituțiile noastre îl fac ” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș. 

În cadrul Galei Culturii Argeşene au fost premiate următoarele personalități ale județului Argeş: 

IPS Calinic Argeşeanul pentru prodigioasa activitate editorială ce cuprinde peste 70 de volume, creații literare și cercetări academice. 

Arhim. Caliopic Ichim – pentru profunda implicare în proiecte culturale ample care au avut ca rezultat aducerea a mii de copii şi tineri în sânul bisericii. 

Viorica Olivotto, din Nucșoara-Tezaur Uman Viu 2022. 

Petre Măsală, din Stolnici -Tezaur Uman Viu 2020: 

Mihai Octavian Sachelarie – 40 de ani în slujba cărții, 

Dr. Marian lacob –  un om, o viață, o colecție – Muzeul Mănăstirii Sf.  Treime, Vedea. 

Grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene” – 20 de ani de activitate,  coordonator Liviu lana. 

Daniela Bărbuceanu – 40 de ani în slujba folclorului argeşean: 

Mădălina Lupu, din Tigveni – Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică 2022 

Sofia Butaru – elevă a Liceului “Dinu Lipatti” Pitești, violonistă de excepție, şi-a câştigat locul prin concurs în orchestre de prestigiu din Italia, Germania şi Olanda. 

Căluşarii şi Floricica de la Bârla 

Cristina Voicu – profesor Școala Populară de Arte și Meserii Pitești – împreună cu elevii săi a depășit pragul de 1 milion de vizulizări, pe rețelele de socializare, cu melodia “Acasă-i România”. 

Ilinca Din (nai), Sebi Stan (acordeon), David Stan (vioară), Rareș Geană (vioară), elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. 

La spectacolul organizat cu această ocazie, momentele artistice au fost susținute de Mihaela Chirițescu, care a intonat Imnul de stat al României, Corul Ars Nova, Eduard Leaţă şi Veronica Lozovenu, Alexandra Tăbuş şi Gabriel Tudorache, Elisabeta Turcu, George Mărgineanu, Călușăreii de la Stolnici, Ilona Dumitrache şi lanis Tudor, prof. Cristina Voicu, Ansamblul „Doruri de câmpie”, Grupul vocal „Dor argeşean”, prof. Georgiana Gavrilă, Cătălina Enache acompaniată de Antonia Enache şi Doina Argeşului, care au interpretat „Hora Unirii”. Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Doina Argeşului, dirijor Cătălin lancu. 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *