Web Analytics
scris miercuri, 07.03.2018

Personalităţi argeşene la bibliotecă

9 personalitatiÎn această lună, Secţia de Ştiinţă şi Tehnică din cadrul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o expoziţie de carte, dedicată în exclusivitate familiei Golescu şi care evidenţiază rolul şi importanţa acesteia în istoria României.
„Printre cele mai vechi familii româneşti se situează, fără îndoială, Goleştii, care au fost mereu în preajma domnitorilor Ţării Româneşti, spre a-i sprijini in diversele acţiuni. Originea Goleştilor, ca şi în cazul altor vestite şi vechi familii româneşti, este, desigur, mult mai îndepărtată decât o atestă documentele. Numele de familie Golescu, ca mai toate numele cu asemenea terminaţie, apare în istorie la începutul secolului al XVII-lea, mai exact în anul 1623, fiind purtat de un singur membru al familiei, în fapt posesorul şi stăpânul domeniului feudal” (Anastasie Iordache).
Cu menţiunea că expoziţia stă la dispoziția publicului pe tot parcursul lunii martie, vă lăsăm dumneavoastră plăcerea de a o vizita şi de a descoperi informaţii utile cu privire la familia Golescu, una dintre cele mai reprezentative familii din Ţara Românească.

Personalităţi argeşene la bibliotecă

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...