Web Analytics
scris vineri, 19.08.2022

Personalităţi ale filmului românesc vin la festivalul de la Câmpulung

Încă este în așteptare o nouă ediție a festivalului de film de la Lerești, dar Muscelul are parte anual de manifestări dedicate celei de-a șaptea arte. În 2021, la Complexul Ceramus din Câmpulung a fost anticipat Centenarul „Marin Preda” (anul acesta s-au împlinit o sută de ani de la nașterea scriitorului) prin ”Literatură și Film”, nelipsind proiecțiile filmelor ”Moromeții” și ”Cel mai iubit dintre pământeni”. În această lună, în aceeași locație se va desfășura prima ediție a Festivalului ”Muzica în filmul românesc”.

Personalităţi ale filmului românesc vin la festivalul de la Câmpulung

Între 23 și 26 august vor avea loc proiecții de film, lansări de carte, concerte și discuții creative despre muzica în film. Iar participarea este una adecvată nivelului dorit al unei asemenea manifestări. Printre alții, vor fi prezenți la Câmpulung prof. univ. dr. Anca Mitran, director general al Centrului Național al Cinematografiei, și regizorul Șerban Marinescu, președintele Asociației ”Dacin Sara”. Nu va lipsi un oaspete deja obișnuit al Complexului Ceramus, principele Nicolae al României, dar nici actorii Ileana Popovici, Mircea Diaconu, Valentin Teodosiu, Maria Ploae și Tora Vasilescu ori regizori precum Nicolae Mărgineanu și Horațiu Mălăele. ”Jurnalul de Argeș” se numără printre partenerii media ai evenimentului.
C.I.B.

Citește și Filmul românesc „Metronom”, cel mai bun film internațional la Festivalul de la Ierusalim

Citește și O tânără actriţă din Piteşti joacă în multe filme internaţionale

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită