Web Analytics

Persoanele cu handicap din Curtea de Argeș, nevoite să vină la evaluare la Pitești. DGASPC Argeș pasează responsabilitatea la Primăria Curtea de Argeș

de | 31.01.2019 11:12 | Actualitate

În ultimul număr din Jurnalul de Argeș a apărut un articol ce a suscitat mare interes, legat de faptul că persoanele cu handicap din Curtea de Argeș trebuie să vină la evaluare în Pitești. Și asta deoarece activitatea Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș se suspendă pentru punctul de lucru din Municipiul Curtea de Argeș, din motive tehnice.

Ca urmare a articolului din Jurnalul de Argeș, DGASPC Argeș a emis un comunicat de presă legat de această problemă, comunicat în care însă din păcate nu se precizează cât timp vor mai fi nevoie persoanele cu handicap din Curtea de Argeș să vină la evaluare la Pitești. Și în același timp DGASPC Argeș pasează responsabilitatea către Primăria Curtea de Argeș: ”În momentul de față, evaluarea persoanelor adulte nu se mai poate desfașura în Municipiul Curtea de Argeș deoarece spațiul pus la dispoziție de către autoritățile locale nu întrunește condițiile stabilite prin intrucțiunea de lucru dispusă de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități.

Pentru acordarea acestor servicii, D.G.A.S.P.C. Argeș a solicitat Primăriei Municipiului Curtea de Argeș punerea la dispoziție a unui spațiu care să întrunească condițiile necesare, aceasta responsabilitate revenind autoritații publice locale. Așa cum am precizat, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș împreună cu autoritățile locale caută soluții pentru identificarea unui spatiu optim în Municipiul Curtea de Argeș, astfel încat Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap să-și poata relua în cel mai scurt timp activitatea în teritoriu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole