Persoană cercetată pentru dare de mită în Mureș

de | 6.03.2017 09:12 | Actualitate

mita muresOfiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant o persoana în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 400 de euro unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş – Secția de Poliție Rurală nr. 1 Gornești – Post de Poliție Sângeorgiu de Mureș, în scopul de a nu-i întocmi fiului său dosar penal pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data 02.03.2017, un polițist a formulat un denunţ cu privire la faptul că, în ziua anterioară, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu pe linie rutieră, l-a depistat în trafic pe H.S.Z., conducând un autoturism deși avea permisul de conducere suspendat, sens în care i-a întocmit dosar penal.

Cu această ocazie, bărbatul a promis polițistului o sumă de bani, în mod repetat, în scopul de a nu-i fi întocmite documentele specifice în cauză. În aceeași zi, H.E., mama conducătorului auto, l-a contactat pe un alt polițist din cadrul aceluiași post de poliție pentru a-l întreba dacă are posibilitatea să rezolve problema fiului ei, prin oferirea unei sume de bani agentului denunțător.

La data de 03.03.2017, H.E. s-a prezentat la postul de poliție pentru a încerca să rezolve problema privind dosarul penal al fiului său, prilej cu care ofiţerii S.J.A. Mureş si procurorul de caz au realizat acţiunea de prindere în flagrant.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile față de H.E., sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii