Web Analytics

Perseidele 2022: Când poate fi observată cea mai spectaculoasă ploaie de meteoriți?

de | 30.07.2022 21:35 | Actualitate, Home

În fiecare an, la sfârșitul verii, poate fi observat un fenomen cosmic uimitor: Perseidele. Ploaia de meteoriți Perseide are loc între 23 iulie și 22 august. Fenomenul atinge apogeul între 11 august, la miezul nopții, și 13 august, în zorii zilei.

Citește și: Atenționare de călătorie pentru Spania: însoțitorii de zbor ai companiei RYANAIR, în grevă până în 2023


Perseidele reprezintă o ploaie de meteori, care apare în fiecare an, atunci când Pământul traversează orbita unei comete, iar resturile acesteia intră în atmosferă. Meteorii sunt denumiți stele căzătoare, deși ei nu au nimic de-a face cu stelele. În general, Perseidele sunt asociate cu cometa Swift-Tuttle. Atunci când micile trenuri de praf lovesc atmosfera superioară a Pământului, creează un fenomen aparte.
Potrivit site-ului Observatorului Astronomic, Perseidele sunt denumite după constelaţia din care par că vin şi reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.
Ploaia de meteori a Perseidelor este mai vizibilă odată cu căderea nopții. Este recomandat să se găsească zone mai puțin locuibile, în mediul rural, într-un parc, pe munte, un spațiu întunecat, departe de luminile orașului. Pentru a putea observa Perseide nu e nevoie de un instrument astronomic, de tip telescop.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole