PERCHEZIȚII la samsarii de mașini din Argeș! Șapte persoane – duse la audieri

de | 21.07.2022 10:25 | Actualitate, Home

În urma celor șase percheziții domiciliare, efectuate în data de 20 iulie a.c., în județul Argeș, poliţiştii argeșeni au descoperit și ridicat mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, bani și un autoturism.

Șapte persoane au fost conduse la audieri

Reamintim că, în ziua de 20 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Budeasa, Călinești și Mioveni, la sediul a două societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate: mai multe documente financiar- contabile ale celor două societăți comerciale, două telefoane mobile, un laptop, mai multe carduri bancare, precum și un autoturism și suma de aproximativ 13.000 euro, față de care urmează a se dispune sechestru asigurator.

Citește și: URS VĂZUT ÎN PĂDUREA DIN APROPIEREA MIOVENIULUI! Ce mesaj transmite primarul Ion Georgescu

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01.01.2018-31.12.2019, un bărbat de 38 de ani, din comuna Budeasa, în calitate de administrator în fapt a două societăți comerciale din Pitești, având ca obiect de activitate ”comerțul cu autovehicule și autoturisme ușoare”, ar fi omis să evidențieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale veniturile obținute din comercializarea a 924 de autoturisme de lux second-hand provenite din achiziții intracomunitare, atât prin neînregistrarea și nedeclararea în declarațiile fiscale a veniturilor obținute, cât și prin aplicarea, cu intenție, în mod eronat, a regimului special de taxare prevazut la art. 312, alin. 2, din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal completată şi modificată, modalitate prin care s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 9.205.927 lei, reprezentând TVA și impozit pe venitul microîntreprinderilor.

După administrarea probatoriului, a fost dispusă cercetatarea, în stare de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a bărbatului de 38 de ani, din Budeasa, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Foto: arhivă

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.