Web Analytics

Percheziții la Evidenţa Populaţiei Galați

de | 30.03.2017 17:11 | Actualitate

DGA

Joi, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au efectuat percheziții la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) Galați şi două percheziţii domiciliare. În cauză, au fost emise de către procurorul de caz și două mandate de aducere.

În fapt, numita T.G., consilier superior în cadrul S.P.C.L.E.P. Galați, și intermediarul B.A. au facilitat mai multor cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani, obținerea vizei de reședință pe teritoriul României și eliberarea documentelor de identitate.
Din probatoriul administrat până în prezent s-a constat că la locuința formată din 3 camere a intermediarului B.A. aveau vize de reședință aproximativ 280 de cetățeni moldoveni.
În cauză se fac cercetări și față de D.V.S. și A.L. care au primit sume de bani cuprinse între 50 și 70 de euro de la un număr de aproximativ 40 de persoane pentru a le permite stabilirea reședinței la domiciliile lor. În fapt, s-a constatat că, fără știrea acestora, T.G. împreună cu B.A. au facilitat acordarea vizelor de reședință, la adresele celor doi, altor peste 200 cetățeni din Republica Moldova.
Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situațiilor de natură infracțională, a valorii foloaselor materiale astfel obținute, precum și identificarea și audierea martorilor în cauză.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii