Web Analytics
scris joi, 25.05.2023

Percheziții în Argeș și alte cinci județe la o rețea de trafic de migranți

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pun în aplicare 29 mandate de percheziție. Perchezițiile se efectuează în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, în municipiului București, Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Constanţa, Buzău, Braşov. Concomitent, pe teritoriul Germaniei, sunt efectuate percheziții domiciliare în cadrul unui dosar vizând activitatea aceluiași grup infracțional organizat.

Percheziții în Argeș și alte cinci județe la o rețea de trafic de migranți

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru locuitorii din centrul ţării, epuizat în 3 minute

În cauză s-a reținut că, în luna aprilie 2022, pe teritoriul României a fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni români şi arabi, având ca scop comiterea infracțiunii de trafic de migranți, în vederea obținerii în mod facil a unor importante sume de bani, grup care a acționat până în prezent. Mecanismul infracţional a presupus identificarea de migranți de origine afro-asiatică care voiau să ajungă în țările din vestul Europei, în special Germania.

Ulterior, transportul acestor migranți era realizat de grupul infracțional organizat pe două segmente: primul segment – migranții erau preluați din Bulgaria, trecuți ilegal prin punctele de trecere a frontierei în România și, ulterior, transportați în zona Timișoara/Arad; al doilea segment – după ce erau cazați pentru o zi, maxim două zile, pe teritoriul României, migranții erau îmbarcați în alte autovehicule, cu care erau transportați spre țările din vestul Europei, în special Germania, fiind trecuți ilegal prin punctele de trecere a frontierei în Ungaria. Migranții erau transportați de către șoferi în autoutilitare (dube) de transport marfă, fiind ascunși în 2 modalități: în spațiul de dormit situat deasupra cabinei șoferului; în compartimentul de marfă al dubei. În cazul celei de-a doua modalități, membrii grupului confecționau în compartimentele de marfă locașuri speciale din lemn, creând spații mici și improprii, în care introduceau până la 27 de persoane. Locașurile respective erau apoi mascate de lăzi cu legume și fructe.

Citește și: Două descinderi în cinci zile! Procurorii DNA Piteşti au „sunat” şi a doua oară la uşa Bibliotecii Judeţene!

Migranții plăteau în jur de 5.000 de euro/persoană pentru a ajunge din România în țările de Vest (în principal Germania). La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, peste 35 de persoane. Despre aceste persoane există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită