Web Analytics

Percheziţii în Argeș, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 29 de milioane de euro

de | 5.10.2017 09:50 | Actualitate

perchezitiiProcurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat joi, 5 octombrie a.c., 53 percheziţii în 22 de județe din țară, printre care și Argeș, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate.

Pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează, în cursul zilei de joi, 53 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, precum şi a judeţelor Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea, la sediile sociale și punctele de lucru a 17 societăți comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Din cercetări a reieșit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piața națională, ar fi evidențiat operațiuni fictive în actele contabile și în alte documente legale care atestau îndeplinirea obligațiilor privind gestionarea uleiurilor uzate. Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 29 de milioane de euro.
În cauză, procurorii beneficiază de suportul inspectoratelor de poliție din toate județele în care se efectuează percheziții.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii