Percheziţii în Argeş, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 24 miliarde lei vechi

de | 22.06.2017 11:12 | Actualitate

perchezitii

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt au efectuat 9 de percheziţii domiciliare în Argeş şi alte două judeţe vecine, respectiv Olt şi Vâlcea, într-un dosar de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, cinci persoane bănuite de evaziune fiscală vor fi conduse la audieri şi vor fi ridicate documente de evidenţă contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridcă la suma de 2.400.000 de lei.
”În această dimineață, 32 de poliţişti de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează 9 percheziţii domiciliare, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
În urma percheziţiilor, vor fi ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale.
De asemenea, 5 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2011 – 2016, în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.
În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliţia Română.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed