Web Analytics
scris vineri, 26.06.2020

Percheziții în Argeș. Administratorii unor firme, bănuiți de evaziune fiscală

În perioada 22-25 iunie a.c., poliţiştii argeşeni de investigare a criminalității economice au efectuat aproape 20 de percheziţii domiciliare.

Percheziții în Argeș. Administratorii unor firme, bănuiți de evaziune fiscală

Astfel, în zilele de 25 și 26 iunie a.c., au avut loc 19 percheziții, pentru administrarea probatoriului în două cauze penale privind săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, pe raza județului Argeș și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane.

Prejudiciu de 1.800.000 lei

În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii au desfășurat 13 percheziții: 10 în municipiul Pitești, una în mun. Câmpulung, una în orașul Mioveni și una în comuna Davidești.
Din cercetări s-a stabilit că „doi bărbați, ambii de 52 de ani, din Pitești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților achiziții fictive de bunuri, prejudiciul estimat fiind de 1.800.000 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile”, transmite IPJ Argeș într- un comunicat.
Cei doi suspecți au fost conduși la sediul poliției pentru audieri și a fost instituită măsura sechestrului asigurator pentru recuperarea prejudiciului.

Alte 6 percheziții în Argeș și București

Totodată, vineri, 26 iunie a.c., poliţiştii au desfăşurat 6 percheziţii domiciliare: una în Piteşti, una în Bucureşti, una în Curtea de Argeş, una în Merişani şi două în Ştefăneşti, la sediul mai multor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Un piteștean a înregistrat fictiv 12 tone de deșeuri

Din cercetări s-a stabilit că, „în perioada 2015-2017, un bărbat de 76 de ani, din Piteşti, ar fi înregistrat în mod fictiv achiziţia a peste 12 tone de deşeuri din materiale plastice rezultate din procesul tehnologic, de la mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate de prelucrare material plastic, cu scopul eludării de la plata taxelor către bugetul de stat”. În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate acte, două laptopuri, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Firma, având ca obiect de activitate colectarea de deşeuri, nu era autorizată pentru reciclarea sau distrugerea deşeurilor, nu a prezentat materialele pentru care au fost înregistrate contracte de colectare sau documente din care să reiasă predarea deşeurilor către alte firme autorizate pentru reciclare sau distrugere. Astfel au fost obţinute bonificaţii de la Organizaţiile de Transfer a Responsabilităţii, în valoare de aproape 5.500.000 de lei, sume care, în lipsa colectării, ar fi trebuit să fie achitate către bugetul de stat prin Administraţia Fondului de Mediu, se mai arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Nici PSD Argeş nu mai este ce a fost

PSD a câștigat matematic alegerile în Argeș, însă e departe de gloria și procentele de altădată. Realitatea scorului din teren e mascată într-un...

Din ediția tipărită

Elena Lasconi

De ce a votat Lasconi pe Mihai Bravu

Câmpulung, dragostea mea, nu a mai fost locul în care Elena Lasconi să voteze! De data aceasta, ținând cont de miza scrutinului, primărița de Muscel...