Web Analytics
scris marți, 15.09.2020

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN ARGEȘ LA PERSOANE BĂNUITE DE CĂMĂTĂRIE, AMENINȚARE ȘI ȘANTAJ

Percheziții de amploare ale polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești. Cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în localităţile Piteşti şi Slobozia, la domiciliile a 3 persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN ARGEȘ LA PERSOANE BĂNUITE DE CĂMĂTĂRIE, AMENINȚARE ȘI ȘANTAJ

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2017, membrii grupării ar fi dat bani cu dobândă unor persoane care nu îndeplineau condițiile pentru contractarea unor împrumuturi bancare, percepând dobânzi lunare variabile între 10% şi 30%.

Atunci când se aflau în imposibilitate de a achita dobânzile lunare și sumele restante, membrii grupării ar fi recurs la șantaj și amenințări cu acte de violență. De pe urma victimelor, cămătarii ar fi obținut, cu titlu de împrumut, sume de bani pentru care ar fi plătit dobânzi în valoare totală de 1.600.000 de lei. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 1 laptop, 3 telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri şi aproximativ 35.000 de lei.

La audieri au ajuns trei persoane cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...