Web Analytics

Pentru unii, Moş Crăciun a venit cu exproprieri / „Nenea” Ivănescu şi fiicele ex-deputatului Mircea Drăghici vor pierde terenuri pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti

de | 8.01.2021 10:38 | Actualitate, Dezvăluiri

La final de an a fost decisă declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Sibiu-Pitești”- Secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești, aflate pe raza localităților Budeasa, Curtea de Argeș, Mălureni și municipiul Pitești, din județul Argeș. Hotărârea de Guvern vizează 370 de imobile, terenuri și împrejmuiri, 258 de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 88 din comuna Budeasa, 15 de la Mălureni și 9 din Pitești.

Lui Ivănescu i se expropriază 403 mp dintr-o parcelă de 2.160 mp

Singura unitate administrativ-teritorială neafectată este comuna Mălureni, acolo fiind vorba doar de proprietăți ale persoanelor fizice. La Budeasa vor fi expropriate șase terenuri aparținând domeniului privat al localității, toate situate în extravilan, suprafața totală fiind de aproximativ 14 mii de metri pătrați, la o valoare de circa 75 de mii de lei. Și Parohia Calotești va fi afectată de exproprieri, fiind vizate două terenuri în suprafață de șapte mii de metri pătrați, pentru care despăgubirile ajung la peste șaptezeci de mii de lei. Piteștiul va pierde doar 55 mp, teren arabil din extravilan, estimat la 3.162 de lei. Și omului de afaceri Nicolae Ivănescu (foto) i se va expropria un teren arabil din intravilanul municipiului reședință de județ. Acesta va rămâne fără 403 mp dintr-o parcelă de 2.160 mp, la un preț de 46.345 lei.

Citește și Percheziții la omul de afaceri Nicolae Ivănescu

Citește și Evreii ţepuiţi au sesizat DNA că Ivănescu l-a mituit pe fostul prefect Ion Cârstoiu

Citește și Exclusiv. Cum au fost teleportate 10 hectare de pădure de la Topoloveni la Arefu, cu dedicaţie pentru Nicolae Ivănescu

Cu cât vor fi despăgubite fiicele lui Mircea Drăghici

Municipiul Curtea de Argeș are nouă terenuri pe lista inclusă în hotărârea de Guvern. Aproape două hectare de teren din domeniul privat sunt estimate la aproximativ 50 de mii de lei. O suprafață de pădure de trei mii de metri pătrați va pierde Obștea Moșnenilor Argeșeni, cu o despăgubire de peste trei mii de lei. Pe raza municipiului se află și terenuri aparținând lui Nicolae Pleșiță și fiicelor fostului deputat Mircea Drăghici. În cazul livezii trecute pe numele fostului general este vorba despre 1.020 mp, care valorează 10.557 lei. Alice Theea și Ana Maria Timeea Drăghici vor pierde 220 de mp teren arabil situat în extravilan, la o valoare de doar 506 lei, însă pentru împrejmuirea de 42,30 metri liniari se vor alege cu 27.703,33 lei.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si-asa erau terenuri luate prin magarii la care justitia a inchis ca de obicei ochii! Si ar fi bine ca expresia „om de afaceri” sa o folositi pt cei care chiar produc ceva ,nu pt orice ageamiu care numai cu furtisaguri se ocupa!
    Daca ar fi fost justitie serioasa in Romania, astia doi erau la cules de ceapa in bulgaria.