Web Analytics

Pentru prima dată, miniştrii de externe din NATO se întâlnesc să discute în România

de | 29.11.2022 08:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Pentru prima dată, miniştrii de externe din NATO se întâlnesc să discute în România. După summitul din 2008, este cel mai important eveniment al Alianţei găzduit de Bucureşti

Miniştrii de externe din cele 30 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, dar şi din ţări partenere, se reunesc la Bucureşti să discute, marţi şi miercuri, despre cele mai urgente probleme ale blocului militar chiar în vecinătatea unui război de agresiune fără precedent în Europa ultimelor opt decenii. Este prima reuniune în acest format organizată de România de la aderarea sa la Alianţa Nord-Atlantică şi al doilea eveniment NATO de nivel înalt găzduit de Bucureşti, după Summitul din 2008, conform news.ro.

Citește și: Delictele silvice, la ordinea zilei în nordul județului Argeș

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care este deja la Bucureşti încă de luni, va prezida reuniunea, care se va încheia miercuri cu o declaraţie comună, dar şi cu semnarea altor documente. Pe lângă şefii diplomaţiilor din cele 30 de state membre, secretarul general al NATO şi alţi înalţi oficiali politici şi militari ai Alianţei, la reuniune vor participa miniştrii de externe ai Finlandei şi Suediei, în calitate de state invitate să adere la NATO, precum şi miniştrii de externe din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina, state partenere ale Alianţei.

Citește și: Jens Stoltenberg: România va fi apărată de NATO în cazul unui atac al Rusiei

Pe agenda reuniunii se vor regăsi, de asemenea, menţinerea sprijinului NATO pentru Ucraina, continuarea sprijinului pentru creşterea rezilienţei Republicii Moldova, Georgiei şi Bosniei şi Herţegovinei, precum şi evaluarea strategică a provocărilor globale actuale la adresa securităţii Alianţei. De asemenea, vor fi discutate ameninţările hibride şi terorismul, dar şi abordarea NATO faţă de China.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *