Web Analytics

Jens Stoltenberg: România va fi apărată de NATO în cazul unui atac al Rusiei

de | 28.11.2022 18:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, astăzi, la București, că a discutat cu președintele României despre securitatea în zona Mării Negre, subliniind că toate statele membre NATO vor fi apărate în cazul unui atac.Jens Stoltenberg a susținut că în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică va acţiona pentru apărarea tuturor statelor membre NATO.

Citește și: Bărbat reținut după ce a amenințat că-și ucide fiul  în vârstă de 8 ani

„Cu ocazia întâlnirii de astăzi am discutat despre securitatea în zona Mării Negre, care are o importanţă strategică pentru întreaga Alianţă, precum şi despre provocările generate de războiul ilegal al Rusiei în Ucraina”, a afirmat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: Vicepreședintele Curții de Conturi, reținut de DNA într-un dosar de corupție

„Ca reacţie la agresiunea Rusiei, NATO îşi consolidează prezenţa din regiunea Mării Baltice până la Marea Neagră. Am constituit noi grupuri de luptă, inclusiv unul condus de Franţa, aici în România. Avioane de vânătoare din Canada contribuie la protejarea spaţiului aerian de aici, iar sistemele Patriot din SUA consolidează apărarea aeriană. Aceste acţiuni transmit mesajul clar că NATO este aici. Vom face ceea ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii”, a subliniat Jens Stoltenberg, potrivit Mediafax.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *