Web Analytics

„Pentru organizarea acestor campionate mondiale de kaiac-canoe ni s-a alocat suma de aproximativ 100.000 de euro”

de | 26.07.2017 19:32 | Sport

13 ion# Afirmă Ion Bârlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe
Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe Sprint Juniori și Tineret U23 vor fi organizate în perioada 27-30 iulie de către Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa. Acest important eveniment sportiv va începe pe 27 iulie la ora 18, cu festivitatea de deschidere din Piața Vasile Milea din Pitești, acolo unde va avea loc și defilarea delegațiilor din cele peste 60 de țări participante.

De reținut că aceste campionate mondiale de la Bascov vor găzdui peste 1.400 de sportivi din peste 60 de țări, participarea fiind una foarte mare pentru județul Argeș. Iată în continuare ce spune despre aceste importante concursuri mondiale de kaiac-canoe chiar Ion Bârlădeanu, președintele Federației Române de Kaiac-Canoe.

„La tineret în mod sigur că o să luăm două, trei, poate patru medalii”

Ion Bârlădeanu, președinte FRKC: „Acesta este singurul lac din țară care îndeplinește toate cerințele federației internaționale. Este vorba de pista de concurs, de canalul de mers la start, care este prin spatele pistei, canal de legătură… Deci corespunde din toate punctele de vedere, iar punctul forte, consider eu, este acela că având pe o parte pădure și lacul fiind sub baraj indiferent de unde ar bate vântul nu se formează valuri mari și nu există dezavantajul de culoar. Sunt piste în lume care în momentul în care bate vântul lateral față, se crează valuri și așa ies unii campioni nevinovați. În viață trebuie să mai ai și noroc… În privința lotului României vă pot spune că la tineret în mod sigur că o să luăm două, trei, poate patru medalii, iar la juniori, în schimb, în acest an, fiind un schimb de generații, nu stăm foarte bine. Eu consider, fără să exagerez, că s-a greșit puțin și în pregătire… E prea devreme să tragem concluzii acum…  Acest concurs nu știu ce înseamnă pentru România și pentru Argeș, nu sunt eu în măsură să spun asta, dar pentru noi, Federația de Kaiac-Canoe, este o realizare fantastică. Faptul că avem atâtea medalii, circa 230 obținute la mondiale, europene, jocurile olimpice și faptul că nu am organizat niciodată o competiție mare, era un mare păcat. Faptul că am organizat acum doi ani campionat european, faptul că avem aceste campionate mondiale, că în anul 2019 vom organiza un alt campionat mondial, că în 2020 avem și un campionat european de seniori și că în 2021 avem un campionat mondial de seniori, înseamnă că federația internațională are încredere în noi că facem și vom face treabă serioasă. Iată așadar câte competiții foarte importante va găzdui Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa!”.

„O să ne vadă în direct o lume întreagă, iar imaginea contează cel mai mult”

„Noi, la kaiac-canoe avem patru concursuri mari pe an, un european de juniori, un mondial de juniori, un european de seniori și un mondial de seniori și deci în fiecare an vom organiza ceva aici, în Argeș. În acest an ne-am străduit și ne străduim să iasă totul perfect pentru că vom fi televizați în direct timp de două zile și o să ne vadă în direct o lume întreagă, iar imaginea contează cel mai mult. E foarte important ce vede tot mapamondul pe sticlă! În altă ordine de idei, vă pot spune că din partea Ministerului Tineretului și Sportului ni s-a alocat pentru organizarea acestor campionate mondiale de kaiac-canoe o sumă care se ridică la 100.000 de euro. Din punctul meu de vedere nu e mult, dar nici puțin și consider că fiind bine gospodăriți acești bani, ne facem treaba la cel mai înalt nivel. Îmi doresc în primul rând să transmit populației din județul Argeș să vină la concurs, intrarea este gratis, le urez tuturor sportivilor multă baftă și să luăm și noi medalii. Nu o să se repete ce am făcut la campionatul european de tineret și anume locul I pe națiuni, dar nu cred că vom rămâne cu mâna goală”, mai spune Ion Bârlădeanu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii