Web Analytics

Pentru cine se va găti la Festivalul Național al Prazului de la Mioveni

de | 27.09.2019 15:10 | Actualitate

În perioada 27-29 septembrie, la Mioveni va avea loc „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și, o noutate în acest an, ”Festivalul Național al Prazului”.
Festivalul Național al Prazului” aduce muzică, joc și obiceiuri populare, care vor condimenta arta culinară a unor maeștri bucătari, conduși de Master chef Radu Zărnescu.

Aceștia vor pregăti live preparate tradiționale cu praz, din bucătăria românească și internațională

„Toate preparatele gătite vor costa 10 lei, iar banii strânși vor merge către un caz umanitar”, anunță organizatorii.

Este vorba de cazul Irinei Maria Aldea, care este o fetiță de 14 ani, foarte talentată, ce suferă de trombofilie severă cu deficit de factor V Leiden.

Tratamentul pentru această afecțiune se ridică la 10.000 de euro o dată la trei luni, sumă pe care părinții nu și-o mai pot permite.

Deschiderea manifestărilor va avea loc vineri, 27 septembrie, ora 17.00, urmată de un spectacol folcloric cu ”Ansamblul Plăieșii”, din Chișinău și cu artiști locali.

Sâmbătă, de la ora 16.00, vor fi demonstrații culinare, în cadrul “Festivalului național al prazului”, iar seara pe scenă vor urca artiști locali și Corul din localitatea Epidavros, Grecia, ”Progressive Movement Choir”.

Duminică, tot de la ora 16.00, vor avea loc demonstrații culinare, urmate de spectacole folclorice, susținute de artiști locali și de Valeria Arnăutu.

Organizatori – Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii