Web Analytics
scris miercuri, 11.07.2018

Pentru că nu avem un parc industrial, Leoni Piteşti investeşte în… Gorj

12 leoni 1252Cum înființarea unui parc industrial la Pitești ține tot mai mult de domeniul fantasticului, companii industriale prezente în orașul nostru preferă să nu mai investească aici, ci în zone unde astfel de facilități deja există.

Pentru că nu avem un parc industrial, Leoni Piteşti investeşte în… Gorj

Astfel, până la sfârșitul anului 2018, Leoni Wiring Systems Pitești va avea 650 de angajați și va investi 750.000 de euro într-un punct de lucru din Parcul Industrial din Bumbești-Jiu, o fabrică-satelit a celei din Pitești. Leoni este furnizor global de soluții de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale și, în prezent,  noua fabrică din Bumbești-Jiu funcționează deja cu aproximativ 500 de angajați, având o suprafață utilă de 8500 mp destinați zonelor de producție și depozitare, precum și un corp administrativ de birouri. Mai mult, planurile de dezvoltare ale companiei vor continua și în 2019, ceea ce  va presupune investiții de 800.000 euro în amenajarea spațiilor de producție  și un număr total de 800 de salariați până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor. Aceștia vor beneficia de traininguri profesionale specifice activității.
„În Bumbești-Jiu am găsit parteneri de încredere, cu care suntem convinși că vom lucra bine pe termen lung. Estimăm că până la sfârșitul primului semestru al anului viitor vom avea în jur de 800 de angajați”, preciza în cadrul ceremoniei de deschidere Lidia Țonea, managing director Leoni Wiring Systems Pitești. Leoni Bumbești-Jiu va produce cablaje motor pentru următoarele modele de mașini:  Renault Clio IV, Renault Twingo, Dacia New Logan, Dacia New Duster (toamna 2018).

 

Distribuie!

0 Comentarii