Web Analytics

Pentru că documentaţia pentru acordul de mediu nu e în regulă, Piteşti – Sibiu se mai amână puţin

de | 19.07.2018 15:00 | Economie

Cel mai așteptat drum din România este, cu siguranță, și cel mai vitregit de indolența, incompetența și dezinteresul autorităților care ar trebui să se ocupe de bunul mers al lucrurilor în ceea ce privește acest obiectiv de interes național și nu numai.

Astfel, construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu se amână din nou, deoarece Compania de Drumuri nu poate obţine acordul de mediu în această vară, cum estima iniţial. Aceasta după ce experţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au apreciat că documentaţia depusă este incompletă şi trebuie revizuită. Ei au cerut tuneluri pentru urşi, iar lucrarea a devenit de peste două ori mai scumpă pe tronsonul respectiv. Autostrada care ar urma să lege Sibiul de Piteşti este una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură, cu o valoare de peste 3,2 miliarde de euro. După ce va obţine aprobările necesare, lucrările ar trebui să înceapă cel mai devreme în 2020, an care, în primă instanță, era anunțat ca termen de finalizare a lucrărilor.

Ministerul Transporturilor e în zodia revizuirilor și completărilor

În acest context, Ministerul Transporturilor estimează că până la sfârșitul acestui an va fi elaborat acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din România, potrivit unui comunicat transmis săptămâna trecută de instituție. „Documentația tehnică pentru secțiunile 2, 3 și 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări în conformitate cu solicitările consultanților europeni de la Jaspers”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Transporturilor după discuția pe care ministrul Lucian Șova a avut-o cu grupul de lucru pentru implementarea și monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020. Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești trece pe teritoriul a trei județe, Sibiu, Vâlcea și Argeș, și este împărțit în 5 secțiuni: Sibiu – Boită, Boită – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeș, Curtea de Argeș – Pitești. Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii