Web Analytics
scris miercuri, 06.03.2024

Pensiile militare intră la recalculcare

Normele de aplicare a Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii au fost publicate în Monitorul Oficial. Acum s-a aflat ce se întâmplă cu pensiile militare.

Pensiile militare intră la recalculcare

Citește și: DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

Pensii militare. În Monitorul Oficial nr. 171/01.03.2024 a fost publicată HG nr. 181/28.02.2024 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, act normativ care privește întreg personalul contractual (PC), atât din MAI, cât și din SAOPSN (atașăm toate aceste acte normative, în fișierele pdf de mai jos).

Până la data de 1 septembrie 2024, când va intra în vigoare, integral, noua Lege a pensiilor publice nr. 360/2023, urmează instalarea softurilor de calcul și se derulează procedura de recalculare a pensiilor aflate deja în plată, conform Normelor de aplicare sus-menționate.

Persoanele care se pensionează până la data de 31 august 2024 li se aplică prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii și ale celorlalte acte normative incidente, dar și acestea vor beneficia de recalculare, în baza noii legi.

Distribuie!

15 Comentarii

  1. Pensiile militare se calculează cu aceeași formula cu pensiile civile?

    Răspuns
    • Ce articol stipulează acest lucru privind pensiile militare?

      Răspuns
      • La culcare sau la recalculcare ? Bianca, ti e somnic ? Du te la recalculcare.

        Răspuns
    • La pensia actuală,cu cît se mărește, acum am ,1516 roni

      Răspuns
  2. Mai oameni plutasi ! Voi ați comparat titlul cu conținutul ? Nu ați remarcat ca in acte e vorba de pensii civile ? Mai puneți mâna pe carte ca e gratis !

    Răspuns
  3. Cu stimă, dar redactarea (sau editarea, sau amândouă) e cam fără sens… pensiile personalului contractual (din MAI, în speță) sunt pensii militare? Și apoi, cum e asta: „… persoanele care se pensionează…, li se aplică…”?
    Ce spanac de gramatică aveți la activ?

    Răspuns
  4. Votati in continuare aceiasi impostori politici. Traiasca Partidul Comasat Roman!

    Răspuns
  5. CARE PENSII MILITARE???

    Întâi vă spun că militarii ( adică cei cu grade) au pensii stabilite prin L. 223/2015 Și nu au treabă cu pensiile civile.
    In al doilea rând persobalul contractual din SNAOPS au pensii ca orice civil .
    Deci care pensii militare intră la recalculare?
    Dar ar trebui să se întâmple fiindcă avem generali cu pensie mai mică decât un sofer !
    Pensiile militare sunt blocate la nivelul din 01.01.2017.

    Răspuns
  6. Mai Bianca, in acest articol faci referire la pensiile militare dar de fapt e vorba de civilii care luvreaza in structurile militare, acesti civili sau personal contractual (PC) nu sunt militari ei sunt civili si beneficiari de pensie in baza legii 263/2010 respectiv 360/2023, deci nu sunt pensionari militari si nu beneficiaza de pensii militare, ca urmare stirea pe care tu o prezinti nu exista. In plus MAI este parte integranta din SNAOPSN (Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională), ca atare nu poti spune „atât din MAI, cât și din SAOPSN”, eventual poti spune „atât din MAI, cât și din intregul SAOPSN”, trecem peste faptul ca ai mancat o litera din acronimul ce reprezinta denumirea acestui sistem, sau poate ai inventat tu ceva nou si atunci totul ar putea fi corect. Exista un anume criteriu oentru cei care sunt alesi sa scrie articole in mediul on-line? Acela de a fi analfabeti functionali?

    Răspuns
  7. RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE!
    Doamna Bianca, nu mai dezinformați poporul!
    Spre știința “neștiinței” dumneavoastră , toate pensiile militare se calculează în baza legii 223/2015. Ce doriți a prezenta dumneavoastră aici este HG181/2024, care stabilește metodologia de calcul a pensiilor din sistemul public în baza legii 360/2023.
    Înainte de a publica ceva, citiți de 2 ori ce vreți a spune!
    Și pe secretarul de redacție care nu-și face treaba, patronul Jurnalul de Argeș să-l trimită acasă !

    Răspuns
  8. Bună ziua!
    Este cineva în măsură să „traducă” în limba română care-i treaba cu pensiile militare din rândurile (articolul) de mai sus?
    Mulțumesc anticipat!

    Răspuns
  9. Pensiile militare nu se recalculează.Deci știre falsă.

    Răspuns
  10. Foaie verde laba gâștei…
    Ce-are a face cu pensiile militarilor…?!

    Răspuns
  11. Esti dusa cu pluta,fata!

    Răspuns
    • Bre Bianca, esti dincolo de galaxie fata de subiect! Cine te plateste pentru aberatiile astea nu are ce face cu banii, sau e mai habarnist ca tine!

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *