Web Analytics
scris joi, 11.12.2014

Pendiuc riscă 30 de zile de arest preventiv pentru că a vorbit la telefon de cinci ori cu consiliera sa Carmen Lis, şi ea suspectă în Dosarul Autobuzelor

Tribunalul Bucuresti va judeca astăzi cererea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a primarului Tudor Pendiuc şi a lui Constantin Scarlat.
Procurorii Directiei Naţionale Anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului Tudor Pendiuc, întrucât „a încălcat obligaţia stabilită de instanţă de a nu comunica cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, în sensul că, în perioada 20.11.2014 – 01.12.2014, a luat legătura cu o persoană ce are calitatea procesuală de suspect”.
Practic, primarul Tudor Pendiuc nu s-a putut abţine şi a vorbit de cinci ori la telefon cu consiliera sa Carmen Lis.
Potrivit surselor citate, care citează din referatul cu propunerea de arestare a edilului, „faţă de obligaţiile stabilite de instanţa de judecată, în contextul analizării comunicărilor efectuate prin intermediul telefonului mobil de inculpatul Tudor Pendiuc, primar al Municipiului Piteşti, am constatat că acesta a purtat mai multe convorbiri telefonice cu consiliera sa, suspectă în acelaşi dosar, dar nu direct, ci prin persoane apropiate acesteia”. „(Pendiuc – n.r.) iniţia dialoguri prin care crea aparenţa că discută cu titularul postului telefonic, însă, în realitate, discuta cu suspecta, dar pe telefonul altei persoane şi se adresa ca şi cum nu ar fi fost suspecta, ci ca şi cum ar vorbi cu acea persoană”, se mai arată în documentul citat de surse judiciare.
În perioada 20 noiembrie – 1 decembrie, edilul a apelat de cinci ori postul telefonic al consilierei sale, Carmen Elena Lis. În 20 noiembrie, edilul a purtat o discuţie telefonică cu aceasta.
„Subliniem modul insidios în care acţionează inculpatul Tudor Pendiuc, deşi discută cu suspecta Carmen Elena Lis, acesta i se adresează «cu alt nume» pentru a crea aparenţa că discută cu altcineva. Rezultă în mod evident că inculpatul are reprezentarea încălcării obligaţiei stabilite de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, prin încheierea pronunţată în dosarul 38747/3/2014 din data de 19.11.2014, respectiv de a nu comunica cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, folosind o metodă ce denotă reaua credinţă a acestuia având drept scop îngreunarea bunei desfăşurari a procesului penal”, se arată în documentul anchetatorilor.
Potrivit anchetatorilor, „reaua credinţă a inculpatului constă în aceea că, în primul rând, sună la posturi telefonice utilizate de persoane apropiate suspectei Carmen Elena Lis, iniţiază convorbirea cu respectivele persoane, după care continuă discuţia cu suspecta anterior amintită, însă i se adresează cu apelativul persoanei utilizatoare a postului telefonic”.
Achetatorii mai atrag atenţia că discuţiile lui Pendiuc au avut loc cu secretarea sa neîntâmplător şi au avut ca scop informarea directă sau indirectă a acesteia din urmă asupra modului în care evoluează urmărirea penală, „aceste comunicări dintre inculpat şi suspectă având loc în perioada în care Direcţia Naţională Anticorupţie a efectuat acte urmărire penală în cauză (percheziţii informatice, solicitare înscrisuri de la Primăria Municipiului Piteşti, audieri de martori, suspecţi)”.
D.G.

Pendiuc riscă 30 de zile de arest preventiv pentru că a vorbit la telefon de cinci ori cu consiliera sa Carmen Lis, şi ea suspectă în Dosarul Autobuzelor

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...