Pendiuc e liber!

de | 14.08.2015 13:07 | Actualitate

După aproape nouă luni de arest, primarul Tudor Pendiuc este în sfârşit liber. Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia formulată de pendiuc împotriva încheierii din 28 iulie a.c. pronunţată de către Tribunalul Bucureşti. Instanţa a desfiinţat în parte încheierea atacată şia înlocuit măsura arestării preventive a lui Pendiuc cu măsura preventivă a controlului judiciar.
Conform deciziei instanţei, «În baza art.215 alin.1 şi 2 C.p.p. pe durata măsurii controlului judiciar inculpatul Pendiuc Tudor este obligat sa respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat, respectiv Poliţia mun. Piteşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; f) să nu se apropie de inculpaţii şi martorii din cauză ,menţionaţi în dispozitivul rechizitoriului DNA, cu excepţia fiicei sale inculpata Pendiuc Emanuela Elena şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici-o cale.»
În baza art.215 alin.3 C.p.p. Curtea de Appel Bucureşti îi atrage atenţia lui Tudor Pendiuc că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Hotărârea instanţei este definitivă.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii