Web Analytics
scris miercuri, 29.05.2024

Pendiuc cere din nou liberarea condiţionată, lui Scarlat i-a fost respinsă

Avocatul Dan Ioan Panțoiu: „Totul e la mâna judecătorilor”
Instanța a decis că fostul director al CNCD mai stă în penitenciar cel puțin șase luni

Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului, va compărea joi, 30 mai, în fața instanței care va judeca noua cerere a acestuia de liberare condiționată.

Pendiuc cere din nou liberarea condiţionată, lui Scarlat i-a fost respinsă

Anul trecut, printr-o sentință pronunțată pe 21 decembrie, Judecătoria Pitești i-a respins fostului edil o astfel de cerere, fixându-i termenul de 14 mai 2024 după care aceasta poate fi reînnoită.
Ce se va întâmpla joi? Dan Panțoiu, avocatul lui Tudor Pendiuc, ne-a declarat la începutul acestei săptămâni că „totul e la mâna judecătorilor. Legal trebuia să iasă din octombrie!” În cazul unei decizii favorabile a instanței, fostul primar mai are de așteptat o eventuală contestație, care se poate declara în 48 de ore și care se va judeca la Tribunalul Argeș atunci când i se fixează termenul.

De notat că, la începutul săptămânii, Judecătoria Pitești i-a respins fostului director al CNCD Constantin Scarlat, condamnat în același dosar, cererea de liberare condiționată care primise aviz favorabil din partea comisiei întrunite la Penitenciarul Mioveni. Cererea poate fi reînnoită peste șase luni. 
Vă reamintim că Tudor Pendiuc (care va împlini 70 de ani în luna august) se află în detenție după ce, la începutul lunii mai 2023, Curtea de Apel București a decis condamnarea lui la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”. Aceeași pedeapsă o au de ispășit în dosarul cu autobuzele Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi. Toți trei, cu vârste de peste 60 de ani, au împlinit fracția de peste o treime din pedeapsă ca să poată fi eliberați condiționat.

Citește și Constantin Scarlat rămâne în închisoare

Citește și Ce avere poate cere Gabriela Pendiuc după divorţ

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită