Web Analytics

Peisajele din Argeș, material de reportaj pentru revista The New York Times din America

de | 17.03.2021 09:53 | Actualitate

Nicholas J.R. White, un fotoreporter britanic care colaborează cu publicaţii de prestigiu de pe glob, a publicat luni 15 martie în The New York Times un amplu reportaj dedicat eforturilor Fundaţiei Conservation Carpathia de a realiza un parc naţional de zeci de mii de hectare în Munţii Făgăraş. Nicholas J.R. White a fost de 10 ori în ultimii trei ani în ţara noastră, iar documentările sale pentru amplul reportaj au fost realizate cu precădere la Dâmbovicioara, Cheile Dâmbovicioarei şi Rucăr. Fotoreporterul britanic a fost fascinat de peisajele din Argeş, publicând în The New York Times mai multe fotografii din satul Ciocanu din Dâmbovicioara, Rucăr, Cheile Dâmbovicioarei şi Râul Târgului.

Nicholas J.R. White a fost impresionat de varietatea de animale sălbatice din pădurile din Argeş şi de modul în care cei de la Conservation Carpathia se luptă pentru a păstra aceste zone sălbatice şi a le transforma într-un parc naţional ce ar putea rivaliza cu marile parcuri din Statele Unite ale Americii.

Fotoreporterul britanic scrie în articolul din The New York Times că graţie proiectului Fundaţiei Conservation Carpathia se vor opri şi defrişările ilegale din Făgăraş şi în special din Argeş.

Nicholas J.R. White mai spune în amplul reportaj că România „este un exemplu impresionant. În timp ce multe ţări fac eforturi să înlocuiască ce au pierdut deja, România se luptă să păstreze ce încă deţine”.

CITEȘTE ȘI Turismul din Argeș, promovat de Minister. Două rute din județ completează lista obiectivelor turistice ale Ministerului Turismului

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii