Web Analytics

Pedepse blânde pentru cinci dintre stăpânii de sclavi de la Berevoești: între trei și cinci ani de închisoare. Sentința e definitivă

de | 12.09.2017 14:43 | Actualitate

sclav berevoesti in lanturiPe 11 septembrie, Curtea de Apel Pitești a dat verdictul în recursul în care cinci dintre stăpânii de sclavi de la Berevoești îl făcuseră împotriva pedepselor primite prin sentința din 15 martie a.c. a Tribunalului Argeș. Magistrații Curții de Apel Pitești au respins apelurile celor cinci stăpâni de sclavi, astfel că aceștia vor avea de executat pedepse cu închisoarea, unele blânde raportat la gravitatea faptelor. Plus că din pedepse se va scădea perioada de peste un an petrecută în arest preventiv. Sentința este definitivă.
În urmă cu aproape șase luni, cinci dintre cei 38 de stăpâni de sclavi de la Berevoești au fost condamnați de Tribunalul Argeș la închisoare cu executare, pedepsele fiind cuprinse între 3 și 5 ani și 4 luni de detenție. Cei cinci au făcut însă apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești.
Pe 15 martie a.c., Tribunalul Argeș a dat sentința în cazul celor cinci stăpâni de sclavi. Iată care au fost pedepsele de închisoare cu executare: Ciprian Onică-4 ani și 4 luni, Aurel Onică-5 ani și 4 luni, Viorel Grancea-4 ani și 4 luni, Silvia Grancea-3 ani, Ionuț Grancea-4 ani și 4 luni. Tuturor li se va reduce din pedepsă perioada petrecută în arest preventiv din 13 iulie 2016 și până în prezent.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii