Web Analytics

Pe 15 martie se dă verdictul final în procesul interlopilor care au bătut doi poliţişti din Curtea de Argeş

de | 14.03.2018 19:26 | Actualitate

5 laurentiu# Verdictul va fi dat de Curtea de Apel Pitești. În primă instanță, Judecătoria Râmnicu-Vâlcea i-a condamnat pe interlopi la închisoare cu executare

Vineri, 15 martie, magistrații Curții de Apel Pitești vor da verdictul definitiv în procesul interlopilor care în ianuarie 2016 au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș. În primă instanță, în iunie 2017, Constantin Dincuță și Mucenic Curpaș au fost condamnați de Judecătoria Râmnicu-Vâlcea la închisoare cu executare, Curpaș trebuind să plătească și despăgubiri de aproape o jumătate de miliard de lei vechi celor două victime. După un an și jumătate de procese, Constantin Dincuță a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, pedeapsă la care se vor mai adăuga 1.197 zile închisoare dintr-un rest de pedeapsă neexecutat pentru o altă condamnare din 2015. În ceea ce îl privește pe Mucenic Curpaș, acesta a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare. Instanța l-a obligat pe Constantin Dincuță la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurențiu Iordache și 30.500 lei către Cornel Oprescu.
Sentința a fost însă atacată cu apel de către cei doi și procesul a ajuns la Curtea de Apel Pitești.
La începutul lui 2016, a făcut mare vâlvă cazul celor doi poliţişti din Curtea de Argeş bătuţi în plină stradă de către doi interlopi, în cursul nopţii de 15 spre 16 ianuarie. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache, şi agentul principal Cornel Oprescu au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii