Web Analytics

Paznicul care l-a prins în noaptea de Revelion pe braconierul de căprioare a fost premiat cu 2.000 lei net

de | 6.01.2021 13:14 | Actualitate, Dezvăluiri

# Pentru 2021, AJVPS Argeș are un fond de premiere de 40.000 de lei pentru paznicii de vânătoare care depistează braconieri # „Nu vom avea clemență față de cei prinși la braconaj, indiferent de cine pică în lumina reflectoarelor!”, declară președintele AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță
În noaptea de Revelion, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase Argeș au reţinut un tânăr în vârstă de 19 ani, care a fost depistat după ce a braconat o căprioară folosindu-se de doi câini. Poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi în seara de 31 decembrie cu privire la identificarea de către un paznic de vânătoare de pe fondul FC 41 Bălăceanca, din cadrul AJVPS Argeş, a bărbatului care a braconat în apropierea casei sale. Ogarii au fost confiscați și predați unei asociații pentru protecția animalelor, iar tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind în continuare cercetat în acest dosar penal.
Citește și Un nou scandal iese la iveală la AJVPS Argeş / Înainte de a fi condamnat pentru braconaj, Istrătescu şi-a luat primă de pensionare de 130.000 lei din banii vânătorilor 
Citește și Interviu cu noul preşedinte executiv al AJVPS Argeş, Sergiu Chiriţă: „Vom face controale pe fondurile de vânătoare pentru a preveni braconajul cinegetic şi piscicol”
Potrivit președintelui AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță, paznicul de vânătoare care și-a făcut datoria și a anunțat la 112 solicitând intervenția poliției va fi recompensat cu o primă în valoare de 2000 de lei net. Noul șef al AJVPS Argeș a instituit această regulă de descurajare a braconajului pe fondurile proprii ale AJVPS Argeș în septembrie anul trecut, atunci când a propus în ședința de consiliu în care s-a aprobat pentru cazurile depistate suma de 15.000 de lei. Pentru anul 2021 a fost prevăzut și aprobat în bugetul AJVPS un fond de premiere de 40.000 de lei.
„Sunt foarte multe cazuri de braconaj în care personalul AJVPS a fost implicat în depistarea acestora prin acțiunile permanente făcute pe fondurile cinegetice. Nu vom avea clemență față de cei prinși la braconaj, indiferent de cine pică în lumina reflectoarelor!”, ne-a declarat acesta.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii