Web Analytics

Patru zimbri eliberaţi în natură

de | 8.03.2017 11:16 | Actualitate

zimbri

Patru zimbri, doi masculi și două femele, cu vârste între doi și opt ani, vor fi eliberați în natură de specialiștii Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț, din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Cele patru exemplare au fost mutate într-un țarc de acomodare, urmând ca specialiștii Romsilva să îi elibereze în natură în zilele următoare.

Astfel, în urma acestei operațiuni complexe, în Parcul Natural Vânători-Neamț vor fi în libertate 29 de zimbri, din care șase născuți liberi, 13 în semilibertate, iar 7 exemplare se află în captivitate, se arată într-un comunicat emis de Regia Naţională a Pădurilor Romsila.

Primele exemplare din Parcul Natural Vânători-Neamț au fost eliberate în natură acum cinci ani, între timp arealul lor mărindu-se până la 60.000 de hectare. Zimbrii sunt permanent monitorizați de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Romsilva administrează trei nuclee importante de zimbri, la Bucșani, în județul Dâmbovița, la Hațeg, în județul Hunedoara, și Parcul Natural Vânători – Neamț, cu un efectiv total de 96 de exemplare.

Zimbrii au dispărut din fauna României în urmă cu trei secole, fiind reintroduși în 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Hațeg. Au urmat alte exemplare importate din Polonia, Cehoslovacia și Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România nouă exemplare la Hațeg și Trivale, în Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii