Web Analytics

Patru tinere – ajutoarele lui Moş Crăciun pentru 9 familii

de | 28.12.2018 14:17 | Actualitate

În luna cadourilor, patru tinere din Argeș au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru familiile nevoiașe din județ. Până acum au vizitat 9 familii. De o lună și jumătate, Cristina, Maria, Andreea și Mihaela au strâns bani nu doar pentru cei cu o situație financiară mai precară, ci și pentru un băiat cu handicap, imobilizat la pat, o bătrână văduvă și mai mulți copii orfani.

Campania lor a fost popularizată pe un grup dedicat mămicilor și pe paginile personale de facebook. „Cea care a pornit acțiunea este Cristina Badea, iar eu m-am alăturat. Ea le-a implicat și pe celelalte două colege de la serviciu. Bănuții fie au fost cash, fie într-un cont. Eu sunt administrator pe un grup de mămici, acolo am postat, iar mămicile au venit în ajutorul nostru. De asemenea, cunoștințele, prietenii ne-au ajutat. Am avut un donator anonim, care ne-a ajutat enorm. Ne-a donat o sumă considerabilă pentru campanie. Am încercat să cumpărăm în mod egal pentru fiecare familie, iar pachetele să semene unele cu celelalte. Lucrul acesta nu îl facem pentru publicitate, ci să prindă lumea credibilitate. Absolut nimic din ce se cumpără nu rămâne la noi. (…) Personal, m-a schimbat total această acțiune. O să am grijă ca și copilul meu să facă ce am făcut eu, să știe să ofere și celor care nu au”, ne-a povestit Maria Brăileanu, una dintre cele patru, care ne-a detaliat cum au fost primite de copiii ajutați, dar și despre condițiile în care aceștia își duc traiul zilnic.

„Am fost uimită de bunul-simț pe care l-au avut”

„Am fost la 9 familii din Dârmănești, Davidești, Enculești, Mozăceni, Golești, Pădureți, Zamfirești și Cuca. Ne-au primit cu entuziasm. Prima a fost o familie formată din mamă și fiu. Fiul are probleme, este imobilizat la pat și mănâncă doar lapte special și cereale. Am fost la două fetițe, în Davidești, care sunt îngrijite de bunică și de tatăl lor. Am fost uimită de bunul-simț pe care l-au avut ele și de bucuria cu care ne-au primit. Imediat s-au dus la jucării. Îmi imaginez că n-au mai avut atât de multe de-a lungul timpului. Apoi am fost la Enculești, la o familie formată din mamă, tată și patru copilași. Ulterior, la Golești, la o familie cu șapte membri. Au niște condiții greu de imaginat. Apoi am mers la Mozăceni, unde am avut o familie cu patru copii abandonați de mamă. Mama s-a recăsătorit, tatăl lor s-a sinucis, iar copiii sunt îngrijiți de o mătușă. Am fost și la Pădureți, la o familie cu nouă copilași; cel mai mare are 12 ani. A fost o senzație plăcută. Când am intrat, erau așezați pe o canapea, în linie. Erau foarte îngrijiți, educați. Fetița cea mare este premiantă și următorul copilaș, la fel. Am mai mers la o familie din Cocu. Aveau într-o cameră două paturi, un dulap, iar pe jos – pământ. Ulterior, am mers la Zamfirești, la o familie cu doi copii care învață foarte bine. Erau într-o căsuță bătrânească cu două camere. Ultima este o bătrână văduvă. Deși locuiește cu fiica, aceasta nu vrea să o ajute”, ne-a spus Maria Brăileanu. Fetele își propun să repete această acțiune și de Paști.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii