Web Analytics

Patru români au murit în Bulgaria. Autocarul în care se aflau, implicat într-un accident grav

de | 6.08.2022 12:15 | Actualitate, Home

Patru români au murit într-un grav accident rutier în Bulgaria, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri. Alți cinci români sunt internați în spital în Bulgaria și urmează a fi transferați la Spitalul Floreasca din Capitală.

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că un autocar înmatriculat în România, cu 25 de persoane la bord, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). În urma tragicului eveniment care s-a produs azi noapte, în jurul orei 01:30, patru români au decedat.

Citește și: Ministrul Digitalizării promite că dosarul cu șină dispare în 3-5 ani

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Raed Arafat a declarat, că IGSU a trimis o echipă de evaluare la fața locului. Toți cei cinci pacienți români vor fi transferați la București. ”Trei elicoptere vor zbura către Bulgaria, pentru a-i aduce la Spitalul Floreasca”, a declarat.

Comunicatul IGSU:

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

foto: Libertatea

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *