Web Analytics

Ministrul Digitalizării promite că dosarul cu șină dispare în 3-5 ani

de | 6.08.2022 09:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării și dezvoltării, promite într-o postare pe Facebook că două proiecte vor duce la dispariția în 3-5 ani a celebrului dosar cu șină, considerat simbolul birocrației din România, potrivit Economica.

”Proiectele gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României se mișcă bine si ele. Cele mai mari speranțe mi le pun in PSCID, sistemul care va permite o identificare rapidă a fiecărui român care solicită un serviciu public digital. Plus platforma de interoperabilitate, care trebuie dezvoltată in perioada următoare.
Citește și: Vecinii explică de ce l-au filmat pe preotul Loghin urinând pe gardul comun

Aceste două elemente cheie vor aduce, in 3-5 ani, dispariția dosarului cu șină si eliminarea drumurilor între ghisee, prin implementarea principiului “o singură dată” (statul nu are voie să ceară o informație pe care un cetățean deja i-a furnizat-o). Bonus, in curând, aplicația ghișeul.ro”, a scris Burduja.

El a făcut un bilanț al mandatului de ministru, spunând că ”ordonanta pe cloudul guvernamental a fost adoptată de Guvern, iar contractul de finanțare pentru implementarea investiției a fost semnat, ambele borne din PNRR fiind îndeplinite la timp”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *