Web Analytics

Patru musceleni reprezintă România la Campionatul Mondial de kickboxing din Argentina

de | 8.11.2018 13:02 | Sport

Patru sportivi musceleni participă la Campionatul Mondial de kickboxing ce se desfășoară în perioada 5-10 noiembrie la Buenos Aires-Argentina. Liderul delegației este Irinel Bădulescu, campion mondial acum doi ani. În total, echipa României numără 10 componenți.
Caporalul Irinel Bădulescu este din Câmpulung Muscel și face parte din lotul național de kickboxing al României de 2 ani. În 2016 a câștigat pentru țara noastră primul titlu mondial în acest sport, la categoria 75 kilograme, iar acum este atât luptător, cât și antrenor. În Argentina, acolo unde va avea loc competiția mondială din acest an, va pleca însoțit de colegi, dar și de 3 elevi care pot participa la concurs datorită recomandărilor făcute de el.
Irinel Bădulescu vrea să înființeze o asociație sportivă prin care să pregătească viitorii kickboxeri ai țării. Asta îi va da posibilitatea legală să obțină sponsorizări.
„Am luat ultimele acte de la Finanțe și voi duce planul la bun sfârșit. Se va numi Asociația Clubul Sportiv Ambiția Irinel. Cei care vor să ne ajute în a promova acest sport mă pot contacta. Ne promovăm pe site-uri de socializare și cu ajutorul presei locale. Sperăm să deschidă cineva ochii și la noi, care ducem steagul României pe un podium și nu ne strânge nimeni mâinile”, spune Irinel Bădulescu.
Campionatul Mondial de Kickboxing de acum doi ani s-a desfășurat în Italia și a reunit peste 700 de luptători din 43 de ţări. Iar Irinel Bădulescu (41 de ani) din Câmpulung Muscel a devenit campion mondial la categoria 75 kg. Luptătorul român, care s-a reapucat de kickboxing de trei ani şi jumătate, după o pauză mai lungă, a reuşit să ridice deasupra capului centura de campion mondial. O răsplată ce vine în urma unei munci uriaşe: în ultimele şase luni de dinaintea Campionatului Mondial, Irinel Bădulescu s-a antrenat intensiv câteva ore pe zi. Și în acest an, Irinel Bădulescu s-a pregătit intensiv luni întregi pentru Campionatul Mondial din Argentina.
Irinel Bădulescu a practicat cu succes şi boxul în urmă cu mai mulţi ani. „În 1995 am obţinut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Box. Era în acei ani o perioadă de glorie pentru boxul românesc, cu nume de talie mondială precum Francisc Vaştag sau Leonard Doroftei”, spune Irinel Bădulescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii