Web Analytics
scris joi, 09.04.2020

Patru medici argeşeni, în prima linie în lupta cu coronavirusul

Patru dintre medicii implicați în linia I a frontului împotriva pandemiei de coronavirus sunt argeşeni. Este vorba de medicul militar Daniel Ionuţ Derioiu, trimis manager la Spitalul Judeţean Suceava şi tot la Suceava a fost trimis să coordoneze operaţiunile generalul Paul Oprea, originar din Căldăraru. Ceilalţi doi medici aflaţi în prima linie sunt piteștenii Cătălin Cârstoiu, manager la Spitalul Universitar Bucureşti și dr. Remus Mihalcea, manager la Spitalul Colentina (funcţie pe care o deţine din martie 2019). Cătălin Cârstoiu este fiul fostului prefect și deputat de Argeș Ion Cârstoiu, iar Remus Mihalcea este băiatul unui alt doctor cunoscut din Pitești, Gabriel Mihalcea, medic de-o viață al polițistilor argeșeni.

Patru medici argeşeni, în prima linie în lupta cu coronavirusul

Un general din Căldăraru, cu experiența frontului din Angola şi Somalia

Numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii pe 31 martie, generalul de brigadă medic dr. Ionel Paul Oprea este medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. El a fost șeful secției Chirurgie Generală a Spitalului de Urgență Militar Central, dar și-a desfășurat activitatea și în cadrul Institutului Medico-Militar. În august 2017, ministrul Apărării de atunci, Adrian Țuțuianu, l-a numit șef al Direcției Medicale din cadrul MapN, funcție pe care a deținut-o până în anul 2019. Generalul Oprea are și experiența frontului, el aflându-se la comanda unor structuri medicale în misiunile ONU din Angola şi Somalia.

Un medic militar din Câmpulung Muscel, școlit în China

De joi, 2 aprilie, colonelul doctor Daniel Derioiu este noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, cea mai afectată unitate medicală de coronavirus din România, cu 200 de cadre medicale cu coronavirus.
Daniel Derioiu a fost anterior director medical la Spitalul Militar de Urgenţă ”Regina Maria”din Braşov.
Puţini ştiu că Daniel Derioiu este argeşean la origini, fiind născut la Câmpulung Muscel şi absolvind Liceul Sanitar din Piteşti în 1993.
Acesta a studiat între 1993-1999 la Facultatea de Medicină Militară, Institutul Medico-Militar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.
Între 2003-2005, Derioiu a făcut studii postuniversitare în medicină Tradiţională Chineză la First Military Medical University din Guangzhou, China.
Începând cu anul 2008, medicul argeşean şi-a făcut rezidenţiatul în Medicină de Familie până în 2013, când a obţinut titlu de medic specialist în Medicina de Familie.
În acelaşi timp, în perioada 2011-2014, Daniel Derioiu a urmat cursuri pentru atestare în Medicina de Urgenţă.

Distribuie!

0 Comentarii